друкувати


Чи можливо відновити реєстрацію платником ПДВ після підтвердження свого місцезнаходження

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-10 05:45:43

Спеціалісти ДПСУ в черговому листі нагадали, що анулювання реєстрації платником ПДВ може відбуватися також згідно з підставою, визначеною пп. "ж" п. 184.1 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) - унесення запису про відсутність юрособи чи фізособи за її місцезнаходженням (місцем проживання) або запису про відсутність підтвердження відомостей про юрособу. Водночас вони зауважили, що ці записи вносяться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців за ініціативою державного реєстратора чи органу державної податкової служби.

Крім цього, податківці наголосили, що юрособа зобов'язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юрособу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Тож у разі усунення підстав для причин анулювання свідоцтва платника ПДВ (особа здійснить підтвердження свого місцезнаходження) така особа має право повторно подати реєстраційну заяву за формою № 1-ПДВ із розшифруванням підстави для реєстрації платником ПДВ відповідно до ст. 183 ПКУ (обов'язкова чи за добровільним рішенням).

Лист ДПСУ від 11.03.2013 р. № 2863/5/15-33-16

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1369 ) та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (www.interbuh.com.ua)