друкувати


Яєчний білок здатен знижувати тиск

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-10 03:30:59

Яєчний білок здатний допомогти у боротьбі з гіпертонією, встановили вчені з Китаю, праця яких була представлена на 245 конференцій Американського хімічного товариства (American Chemical Society).

"Ми отримали докази в лабораторії, що складова яєчного білка, особливий пептид, будівельна речовина, знижує кров'яний тиск майже так само, як невеликі дози ліків каптоприл проти високого тиску", – цитуються в повідомленні слова провідного автора доктора Жіпенга Ю (Zhipeng Yu) з Цзіліньського університету (Jilin University).

Дослідники вивчали дію пептиду під назвою RVPSL на лабораторних мишах. При цьому пептид був нагрітий до температури 200 градусів за Фаренгейтом (93 градуси за Цельсієм), що трохи нижче, ніж при традиційному варінні яєць. Проте існують докази, що білок яйця зберігає всі свої корисні властивості, здатні впливати на тиск, і при вищій температурі. Так, смажений білок здатний навіть краще знижувати тиск, встановили раніше проведені дослідження.

Автор упевнений, що пептиди яєчного білка, у самих яйцях або як окрема добавка до їжі, можуть стати корисним доповненням до традиційної терапії гіпертонії.

Джерело: Освітній портал