друкувати


Більше половини молоді вважають, що жінкам не важче знайти роботу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-09 05:45:31

Більшість української молоді (65%) ставить інтереси майбутньої сім'ї вище за кар'єру. Про це свідчить соціологічне дослідження "Сучасна молодь України", проведене Інститутом Горшеніна. Лише кожен п'ятий молодий українець (19%) високо оцінює вагу успішного працевлаштування, а кожен шостий ще не визначився у своїх пріоритетах.

Також дослідження показало, що більшість наших студентів працюють під час навчання (41%), але їм на п'яти наступають ті, хто зосереджується суто на науці (40%). Лише третина опитаних студентів (16%) постійно працює під час навчання.

Більше половини молоді (55%) вважають, що жінкам не важче або й простіше знайти роботу. Разом з тим, 66% вважає, що гарну роботу можна знайти лише за знайомствами та з допомогою родичів. Самостійно ж шукати омріяне місце праці прагне лише 43% молодих людей.

З 1 по 20 березня 2013 Інститут Горшеніна провів всеукраїнське соціологічне дослідження на тему "Сучасна молодь України". Всього опитано 2000 респондентів віком від 15 до 21 року в містах з населенням більше 100 тисяч чоловік, розташованих в 24 областях України та АР Крим.. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Джерело: ТСН