друкувати


Чи буде міська рада і далі займатись марнотрацтвом?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-04 02:45:01

У попередньому числі тижневика "Коломийські ВІСТИ" ми опублікували лист нашої читачки Ольги Канівець про якість ремонтних робіт Народного дому та Будинку школяра. Нагадаємо,йшлося про те, що не минуло й року після ремонту вищезгаданих будівель, а карнизи та штукатурка вже лущаться і обвалюються.

Як і обіцяли, ми скерували відповідні інформаційні запити до влади, щоб дізнатися хто ж лагодив ці споруди та скільки коштів з міського бюджету пішло на неякісні роботи. У відповіді на запит нас повідомили, що, згідно з планами фінансування, на капітальні видатки МПК "Народний дім" у 2012 році передбачені кошти з бюджету розвитку в обсязі 342 579 гривень, а на "Капітальний ремонт фасаду та дорожнього покриття МБК "Народний дім" в м.Коломия Івано-Франківської області" виділено 82 900 гривень.

Виконало роботи ПП "СЕМ", директором якого є Микола Харитонович Біловол. Щодо "Капітального ремонту приміщення (даху, фасаду, заміна вікон) будинку дитячої та юнацької творчості по вулиці Театральна, 33 в м. Коломия Івано-Франківської області", то тут виділили 145 512 гривень. Виконало роботи ТзОВ "Колоремспецбуд" (директор Костюк Василь Васильович).

Як ідеться у відповіді на інформаційний запит, виконавець робіт, згідно з договором, гарантує можливість безперервної і нормальної експлуатації об’єкта упродовж одного року з моменту підписання акта здавання об’єкта в експлуатацію.

Отже, за логікою, вищезгадані фірми могли б відремонтувати фасади безкоштовно лише упродовж року після введення в експлуатацію. Припустимо, те, що відпало, невдовзі відремонтують. А що далі? А якщо на будівлях у вересні відпаде карниз чи облупиться штукатурка, то за це ніхто не відповідатиме? Важко повірити, що нема фірм, які дають гарантію на свої роботи більше ніж на рік...

Невже коломийський бюджет настільки великий і дозволяє робити ремонти щороку? Чи буде й далі міська рада займатись подібним марнотратством? Мимоволі спадає на гадку риторичне запитання: чому, коли добрий господар лагодить свою оселю, то вона може простояти і понад п’ять років, а державні установи через півроку починають руйнуватися? Можливо, постійні ремонти комусь вигідні?

Вищезгадані фірми, напевне, лагодили не лише коломийські об’єкти... Як на мене, то з такими виконавцями робіт на місці міської влади і депутатського корпусу я відмовилася б працювати в подальшому і занесла б їх до чорного списку.

На 2013 рік, як повідомляється у відповіді на інформаційний запит, на МПК "Народний дім" і Будинок дитячої та юнацької творчості знову передбачено кошти на ремонтні роботи. Невже вони підуть на усунення недоліків попереднього ремонту???

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА, тижневик "Коломийські ВІСТИ"