друкувати


Очільник Коломиї не знає хто і що робить у місті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-04 04:30:05

Міському голові Ігореві Слюзару, схоже, не дуже відомо про те, що робитьсяв місті, про яке він би мав дбати. Ба - більше, він і не дуже хоче про це знати. Слова ці небезпідставні, але почнемо спочатку.

Нещодавно в тижневику "Коломийські ВІСТИ", а саме у числі 6 від 7 березня 2013 року, було опубліковано статтю "Сніг зі сміттям із середмістя Коломиї вивозять на територію садово-паркової пам’ятки архітектури", в якій мешканціміста висловили своє обурення тим, що в парк імені Кирила Трильовського вантажівки вивозили брудний сніг. Люди вважають, що це справа рук міських комунальників.

Ми звернулися з інформаційним запитом до нашої влади з проханням по- дати інформацію щодо фіксації такого факту і обізнаності влади про вчинене порушення закону та попросили роз’яснити способи покарання за такі дії, на що отримали відповідь від міського голови Коломиї, що про вивезення брудного снігу зі сміттям на територію пам’ятки садово-паркового мистецтва їм відомо, але встановити осіб, які вчинили це правопорушення, не видалося можливим. Жодного натяку на те, що осіб шукають чи з’ясовують хто б це міг бути, у відповіді на запит не було. Лише підтвердили той факт, що, відповідно до чинного законодавства, забороняється засмічувати територію парку - пам’ятки садово-паркового мистецтва ім. К. Трильовського.

Також, відповідно до статті 152 КупАП, порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімальних доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподаткованих мінімальних доходів громадян.

Враховуючи бездіяльність та безініціативність міської влади, тижневик "Коломийські ВІСТИ" вирішив допомогти Ігореві Слюзару довести справу, як то кажуть, до логічного завершення.

Адже якщо є правопорушення, то за логікою речей необхідно шукати порушника і все-таки притягнути його до відповідальності. Невже такий безвідповідальний і нахабний вчинок має залишатися поза увагою міської влади та мешканців Коломиї?!

З відповідною заявою про допомогу ми звернулися до коломийських правоохоронців, аби ті спробували встановити порушників, оскільки переконані, що в Коломиї є не так вже й багато вантажних автомобілів, придатних для вивезення снігу. Сподіваємося, правоохоронці зможуть знайти винних.

Автор: Ігор ГАНУЩАК, тижневик "Коломийські ВІСТИ"