друкувати


Заходи в разі зникнення дитини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-04 10:45:29

Завдяки професійним діям працівників Коломийського міськвідділу було встановлено місце перебування 13-річного місцевого школяра, який втік від бабусі, що мешкає у Снятинському районі. Підліток пішки дійшов до Заболотова, де сів на дизель-поїзд. Пенсіонерка зателефонувала матері хлопця, і та чекала його на вокзалі в Коломиї. Однак, побачивши на пероні маму, хлопець утік.

Після повідомлення про зникнення школяра близько півсотні міліціонерів прочісували територію промислової зони, в бік якої побіг утікач. О дев'ятій годині ранку хлопчика знайшли в приміщенні гуртожитку, де він ночував на горищі і передали його батькам.

Заходи в разі зникнення дитини.

  • Негайно повідомте органи внутрішніх справ. Розшук дитини починається відразу після отримання повідомлення про зникнення дитини. Візьміть із собою фото дитини, повідомте інформацію щодо прикмет дитини, наявних у неї захворювань, окресліть коло осіб, з якими дитина спілкувалася останнім часом, маршрут прогулянок.
  • Якщо дитина загубилася в громадському місці, то негайно повідомте про це охорону та адміністрацію організації, щоб вони контролювали входи-виходи приміщення, нехай перевірять туалети, автостоянки, повідомлять про зникнення та прикмети дитини через гучномовець.
  • У громадському транспорті не соромтесь голосно повідомити про зникнення дитини.
  • Якщо дитина зникла з дому, то перевірте її речі, особистий щоденник, шукайте залишену записку. Згадайте про підозрілі телефонні дзвінки, розмови, знайомих дитини останнім часом.
  • Залучайте якомога більше людей до пошуків дитини, не зупиняйте пошуків навіть уночі.

Начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС майор міліції Вадим Василецький