друкувати


Екологи Надвірної запровадили роздільний збір відпрацьованих батарейок та акумуляторів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-03 01:30:53

Звичайні батарейки та акумулятори, якими ми користуємось щодня та викидаємо у смітник в разі їхньої непридатності, насправді несуть чималу загрозу довкіллю. Та є вихід.

Екологи Надвірної знайшли вихід із ситуації, виявивши підприємство, яке переробляє відпрацьовані батарейки та акумулятори. Львівський завод "Аргентум" приймає таку сировину без обмежень. Потрібно лише налагодити її роздільний збір, що і зробили надвірнянські активісти. У 5 школах та 4 великих магазинах Надвірної встановлено ємності для такого особливого виду сміття, і охочих не довелося довго чекати.

Голова "Екологічного гірського клубу м. Надвірна" Андрій Круп’як на смітті вже "з’їв зуби": 

Після того, як контейнери наповняться батарейками, їх поштою відправляють до Львова. Надвірна знана своїми експериментами зі сміттям. Тут уже пробували окремо збирати пластикові пляшки, планували будувати сміттєпереробні установки, однак ідеї дуже швидко згасали. Їх знову заглушував невпинний потік сміття, що далі гамузом прямує на сміттярку, поки вона витримає. А тим часом, якщо ви хочете і в своєму місті налагодити збір батарейок, шукайте у Інтернеті державне підприємство "Аргентум" або Андрія Круп’яка і його Екологічний гірський клуб м. Надвірна.

Джерело: ОДТРК "Карпати"