друкувати


Українські навчальні заклади щороку випускають понад 90 тисяч безробітних

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-03 04:30:54

Після завершення навчання через неможливість працевлаштуватися за набутою професією 93 тисячі випускників звертаються по допомогу до Державної служби зайнятості. Про це повідомила під час "круглого столу" заступник начальника відділу Державного центру зайнятості Валентина Плачинда.

"Щороку до державної служби зайнятості звертається від 5 до 7 відсотків випускників навчальних закладів. Це означає, що після закінчення навчання роботу не отримали 93 тисячі випускників. Серед них 53 тис випускників вищих навчальних закладів, 33,5 тис - професійно-технічних закладів і 6,3 тис  випускників загальноосвітніх шкіл", - сказала Валентина Плачинда.

За її словами, основною причиною безробіття серед молоді є неможливість працевлаштуватися після навчання за набутою професією.

Тим часом значна кількість підприємств має потребу у висококваліфікованих працівниках - саме вони користуються найбільшим попитом на ринку праці. Потрібні досвідчені програмісти, юристи, бухгалтери, менеджери, інженери.

"Багато заявок надходить на професії електрозварників, швачок, слюсарів-ремонтників, кухарів. І завдання держави сприяти конкурентоспроможності випускників на ринку праці, у тому числі шляхом оволодіння сучасними професійними знаннями. Кожну дев'яту молоду особу, яка звернулася до державної служби зайнятості, треба було перенавчити новій професії або підвищити її кваліфікацію", - констатувала Валентина Плачинда.

Джерело: Освітній портал