друкувати


Круглий стіл "Правове врегулювання абортів у законодавстві України" за участю народних депутатів України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-29 03:45:57

Круглий стіл "Правове врегулювання абортів у законодавстві України" за участю народних депутатів відбувся в Івано-Франківську в рамках акції "Тиждень за життя".

На розсуд учасників круглого столу було винесено пропозиції громадських організацій щодо заборони штучного переривання вагітності на українському законодавчому рівні. Розпочали із термінів, а саме, слід визнати правоздатність зачатої особи, а не тільки народженої, як було до цього часу. Далі заборонити аборти, пропаганду абортів, запровадити кримінальну відповідальність за вчинення штучного переривання вагітності. Дискусія відбулася з приводу винятків.

Народний депутат України Руслан Зелик:

Йшлося також про засилля опосередкованої пропаганди абортів у суспільстві, а саме рекламування ні до чого зобов’язуючих інтимних відносин, алкоголю, розважальних закладів. В той же час побутує думка, що зачате у жінці життя не одразу є людиною.

Ініціатор законодавчих змін Іван Куриляк:

Троє депутатів Верховної Ради від ВО "Свобода" - О. Сич, Р. Марцінків та Р. Зелик обіцяли донести ці ініціативи до своєї політичної сили та до Верховної Ради.

Церква ж планує зі свого боку всіляко сприяти, щоб жінки народжували незалежно від обставин власного життя, - запевнив архієпископ УГКЦ Володимир Війтишин:

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК "КАРПАТИ"