друкувати


Більшість студентів розраховують на зарплату до 4 тис. грн - опитування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-29 11:30:19

Більшість опитаних студентів після завершення свого навчання мають намір отримувати зарплату від двох до чотирьох тисяч гривень. Такі дані оприлюднив на "круглому столі" на тему: "Ринок праці в Україні 2013: майбутнє молодих спеціалістів" президент Міжнародної студентської організації "Enactus Ukraine" Ярослав Каплан.

"За результатами опитування, більшість студентів, тобто, більше половини, очікує після завершення навчання у ВНЗ на щомісячний оклад у розмірі від 2 до 4 тисяч. При цьому, є й люди, які очікують на більше, ніж 15 тисяч. А є й із доволі песимістичними очікуваннями. Вони сподіваються на заробітну плату менше 2 тисяч гривень", – сказав Каплан.

На запитання, що найбільше цінуватимуть студенти після свого працевлаштування, відповіді розділилися таким чином. "65 відсотків студентів, окрім, звичайно, заробітної плати, найбільше цінуватимуть створення роботодавцем можливості для навчання і особистісного зростання. На другому місці – грамотність керівника і його готовність допомагати молодій людині розвиватися. І на третьому – комфортні умови в офісі. Студенти дуже цінують, щоб всі можливості, починаючи з кухні та безкоштовної кави аж до соцпакету, пропонувалися в якості бонусу під час їхньої праці в компанії", – зазначив керівник студентської організації.

Окрім того, Каплан назвав інші дані. 90 відсотків студентів готові продовжити своє навчання за кордоном. При цьому 63 відсотка опитаної молоді вже мають досвід роботи. І становить він зазвичай від півроку до двох років.

"Насправді, статистика дуже тривожна. Студенти не дуже вірять, що ті знання, які вони отримають в університеті, будуть належним чином оцінені майбутнім роботодавцем", – підсумував Каплан.

Джерело: Освітній портал