друкувати


І року не минуло, а відремонтовані будівлі вже валяться!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-27 05:30:14

Шановна редакціє, прошу вас звернути увагу на ремонти, зроблені до Дня міста у 2012 році. Тоді, до відкриття Катедрального Собору Преображення Христового, міський голова прийняв рішення на пару з головним архітектором терміново перемалювати Народний дім та Будинок школяра в інші кольори. Взялися за ремонт активно, аби встигнути до Спаса, бо ж чекали важливих гостей, а про якість тоді ніхто не думав.

Нещодавно прогулюючись вулицею Театральною в очі кинулися сірі латки на будівлях: на Будинку творчості відпала штукатурка, а в Народному домі просто перед входом відпав шматок колони і ще в деяких місцях пооблуплювався фасад.

Невже ми таке багате місто, щоб робити кожного року ремонти сумнівної якості? Невже таке має бути раціональне використання наших з вами податків?

Якщо би в мене в хаті якась фірма зробила ремонти, а менш як за рік повідвалювалась штукатурка, то я б з цією фірмою принаймні спробував з’ясувати стосунки в правовому полі. Є гарантії, які видаються на роботи, є певні стандарти, є суд в кінці кінців, аби покарати за недобросовісну роботу і змусити "халтурщиків" переробити так як треба.

Часто кажуть, що там, де ремонти, там можна вкрасти гроші... на те воно і схоже, бо ж якби все було чистенько, то напевне б до фірми - виконавця робіт вже б висунули претензії і змусили її переробити, а так як рильце в пушку, то й сваритись ніхто ні з ким не буде і відповідно ремонти знову з бюджету робитимуться.

Автор: Андрій МІЩИНСЬКИЙ, пенсіонер