друкувати


Лелеки потребують нашої допомоги

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-27 11:30:30

Працівниками Служби цивільного захисту в м.Коломия та Коломийського району проводиться моніторинг місць скупчення перелітних птахів на території району.

Зокрема, 25.03.2013 року за повідомленням місцевих жителів виявлено скупчення лелек в селищі Печеніжин урочище "Грабків" - близько 18 штук. Працівники ДП "Коломийський лісгосп", Служби цивільного захисту в м.Коломия та Коломийського району щоденно підгодовують птахів та слідкують за їх станом. Так, ними завезено близько 80 кг. м’ясних відходів, щоб підгодувати птахів.

Протягом 24.03.-27.03.2013 року скупчення лелек було виявлено в с. Мишин – 100 од., с. Старий Гвіздець – 40 од., с.Княждвір – 20 од. Місцеве населення та працівники філії Українського товариства мисливців та рибалок підгодовували птахів, після чого вони відлетіли.

Активістами молодіжної адміністрації при Коломийській райдержадміністрації 26.03.2013р. близько 1800 в районі моста в с. Нижній Вербіж виявлено скупчення близько 20 птахів та розсипано мясні відходи та хліб в районі їх перебування.

На розширеній нараді 26.03.2013 року з сільськими, селищними головам присутнім ще раз доведена інформація про необхідність вживати необхідних заходів щодо надання допомоги лелекам.

Голови сільських, селищних рад спільно з працівниками ДП «Коломийський лісгосп», філії Українського товариства мисливців та рибалок щоденно здійснюють обхід територій щодо виявлення скупчення лелек. При виявленні птахів повідомляють райдержадміністрацію, Службу цивільного захисту в м.Коломия та Коломийського району та залучають місцеве населення щоб їх підгодовувати.

Прохання до всіх жителів Коломийщини долучитися до рятування, підгодівлі лелек.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА