друкувати


Обрано книгу з найбезглуздішою назвою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-22 02:45:04

Британський журнал Bookseller назвав власника премії Diagram, що вручається за найдивнішу назву книги. За результатами голосування читачів у конкурсі перемогла книга "Як захистити свій курник від гоблінів" (Goblinproofing One's Chicken Coop) – вона набрала 38% голосів.

"Читачі обрали вкрай важливу роботу про кращі способи захистити своїх курей від найнеприємніших казкових істот. Всім відомо, як небезпечні для курчат кішки, собаки і лисиці, не кажучи вже про курячих кліщів, проте тепер суспільство визнало, що прийшов час звернути увагу на цю недооцінену загрозу", – прокоментував результат голосування зберігач премії Хорас Бент.

Автор передмови до книги Клінт Марш заявив, що для нього велика честь отримати цю премію. "Реджіналд (автор книги Реджіналд Бейкелі – ред.) і я вважаємо цю перемогу знаком того, що люди вже втомилися від гоблінів у курниках. Ми і далі боротимемося з казковими лиходіями", – пообіцяв Марш.

Всього в шорт-листі премії Diagram було шість книг, у тому числі такі, як "Інструкція з заточування олівців", "Як чайні баби змінили світ" і "Пипка Бога: Життя і пригоди пеніса".

Премія Diagram вручається вже 35 років. Примітно, що лауреат премії не отримує жодного призу, але тому, хто номінував книгу, належить пляшка вина.

Джерело: Освітній портал