друкувати


Будьте обережні у поводженні з вогнем!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-20 04:30:42

На Івано-Франківщині спостерігається суттєвий ріст пожеж, внаслідок яких травмуються та гинуть люди. З початку року на території області виникло більше двох із половиною сотень пожеж, у вогні загинуло 19 осіб (проти 19 за аналогічний період 2012 року), ще 6 мешканців краю отримали травми. Вогонь завдав матеріальних збитків на суму, більшу за сім мільйонів гривень. Основними причинами виникнення пожеж є необережне поводження людей з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок, порушення правил обладнання і експлуатації печей.

Детальний аналіз причин пожеж, на яких загинули люди, соціального стану і способу їхнього життя свідчить, що трагедії здебільшого траплялися з вини самих постраждалих. Усі вони належали до так званих "груп ризику": одиноких і перестарілих, інвалідів, тих, що зловживають алкоголем.

Жахливо, коли до смерті, травм чи каліцтва призводить людська необережність, адже у такому випадку буквально хвилини наново креслять долі, миттєвості перетворюють повноцінне життя на руїну…

Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області вкотре звертається до мешканців краю із настійною рекомендацією бути обережним у поводженні з вогнем у побуті. Життя – безцінний дар, та іноді воно дуже легко обривається через неуважність. Здебільшого пожежі стаються у житловому секторі. Пам’ятайте: наслідки пожеж передбачити важко!

 

Шановні батьки!

 

Бережіть життя своїх дітей! Хвилина власної необачності іноді може мати жахливі наслідки – втрачене дитяче життя!

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області