друкувати


Потреби платника - такий головний пріоритет визначений працівниками Коломийського Центру обслуговування платників податків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-20 12:30:25

Ось уже майже півтора року коломийські податківці впроваджують індивідуальний підхід до кожного конкретного платника податків, що цілком природно передбачає зміну системи відносин між податковою службою і бізнесом, а також створення ефективної системи обслуговування платників податків.

Головним кроком на цьому шляху було створення сервісного центру з обслуговування платників податків, де найвищим пріоритетом є потреби платника. Тут для комфорту платників податків послуги надаються в рамках вільного доступу протягом робочого дня цілим рядом підрозділів податкової служби. А найголовніше - всі послуги надаються на якісно новому рівні, що сприяє поліпшенню іміджу податкової служби зокрема і формуванню нової податкової культури загалом.

У роботі ЦОПП застосовуються сучасні технології, які дозволяють підняти на якісно вищий рівень взаємовідносини з платниками податків. Основні завдання Центру - оперативність видачі довідок та дозвільних документів, вдосконалення процесу приймання звітності від суб’єктів господарювання, забезпечення швидкого доступу платника до інформації. Тільки з початку цього року працівниками Центру надано широкий спектр адміністративних послуг. Прийнято понад 23,7 тис. одиниць документів податкової та фінансової звітності, опрацьовано 4,3 тис. одиниць документів вхідної кореспонденції та заяв, видано 813 реєстраційних номерів облікової картки, видано 111 довідок про відсутність податкового боргу, надано майже 700 консультацій під час особистого прийому та по телефону. Послугами Центру щоденно користуються більше 200 платників.

Діяльність Коломийського ЦОПП сприяє формуванню орієнтованої на платника податків системи адміністрування, підвищенню рівня добровільної сплати податків, формуванню у громадськості позитивного ставлення до діяльності податківців.

Скористатися послугами Центру обслуговування платників податків Коломийської ОДПІ можна у зручний для відвідувачів час. Центр працює в робочі дні до 20.00 год., в суботу до 16.00 год.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ