друкувати


4-річна дівчинка стала членом клубу найрозумніших людей планети

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-20 11:30:03

Хайді Хенкінс (Heidi Hankins) має коефіцієнт розумового розвитку (IQ) близько 159 балів. Цей факт дозволяє їй встати в один ряд з такими геніями, як Альберт Ейнштейн (IQ Альберта Ейнштейна дорівнював 160) і сучасним видатним Стівеном Хокінгом (Stephen Hawking).

IQ середньостатистичного англійця складає близько 130.

Ця дівчинка з невеликого містечка Уїнчестер (Winchester) займає почесне місце у міжнародному клубі для обдарованих людей Mensa, до якого можуть увійти не більше 2% населення планети. Хайді Хенкінс - наймолодша учасниця.

Батьки юного дарування запропонували дочці пройти тест після того, як співробітниця дитячого садка "поскаржилася", що їх малятко настільки обдароване, що персоналу доводиться придумувати, чим би зайняти вундеркінда.

До 18 місяців Хайді навчилася читати самостійно. "Ми завжди знали, що наша дочка обдарована. До 2 років вона навчилася рахувати до 40 і назад, а також писати, - говорить батько дівчинки Метью, - вона абсолютно нормальна дитина, любить збирати Лего і грати у Барбі, але частіше її можна побачити, коли вона читає чергову книгу".

Джерело: Освітній портал