друкувати


За Франківськ є кому поборотись і в мотоспорті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-19 03:26:40

Честь міста Івано-Франківська тепер є кому захищати і на мотоциклетних трасах. В цьому переконували вчора учасники мотоспільноти "Вайлд Байкер", під егідою якої цьогоріч було сформовано команду міста з мотоспорту в дисципліні "ендуро".

Власне, традиції мотоспорту в місті існують вже багато років. Зокрема, як стверджує спортсмен, призер багатьох етапів Чемпіонату України Юрій Хіцяк тільки з ендуро 2011-й, 2012-й, 2013-й роки івано-франківці "постійно в призах". "Друге місце на Чемпіонаті України не віддаємо", - говорить мотогонщик.

Проблема в тому, що досі хлопці змушені були виступати за клуби інших міст, бо ж в обласному центрі Прикарпаття власної команди не було. Тоді і звернулись призери Чемпіонату України з "ендуро" - брати Ярослав та Руслан Рущаки - до керівництва спільноти "Вайлд Байкер", біля витоків якої вони, до слова, стояли самі.

Зі слів голови громадської організації "Вайлд Байкер" Ігоря Ільницького, ендуро - одна з найцікавіших і одночасно найскладніших дисциплін мотоспорту, яка при цьому не потребує спеціальної траси. "Змагання, - говорить байкер, - відбуваються на дорогах з різноманітним покриттям і на пересіченій місцевості, з дотриманням визначеного графіку руху на великі відстані протягом декількох днів". Разом з тим, для очолюваної паном Ільницький мотоспільноти створення у її складі команди з мотоспорту - це можливість реалізувати ще один пункт Статуту організації - "розвиток інтересу до мотоциклетних видів спорту".

Вже за місяць, з 12 квітня, на нову команду очікує і, так би мовити, перше "бойове хрещення" - перший етап Чемпіонату України з ендуро, що відбуватиметься у містечку Балаклава, Севастопольської міськради - дуже відповідальний і одночасно дуже складний, зі слів ветерана мотоспорту Юрія Мамрова, етап. Складний він насамперед тим, що з одного боку в Криму є дуже сильні команди, а з іншого - відстань до Севастополя - чимала і поїздка вимагатиме значних матеріальних ресурсів. Втім, спортсмени впевнені, що зможуть з честю пройти це випробування. Сподіваються вони також, що серед фінансово спроможних івано-франківців є поціновувачі мотоспорту, а відтак команді таки вдасться знайти спонсорів.

Автор: Сергій БІЛИЙ