друкувати


Карітас Коломиї переміг у конкурсі "Благодійна Україна - 2012"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-19 11:30:17

о. Сергій Триф’як, директор БФ "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії" повернувся з Києва з переможною статуеткою янгола, а також із дипломом, який свідчить, що Благодійний фонд "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії" переміг у конкурсі "Благодійна Україна - 2012" у номінації "Благодійник - регіональний благодійний фонд".

Розвиток благодійництва в Україні - це важливий чинник розвитку українського суспільства загалом, переконані організатори національного конкурсу "Благодійна Україна - 2012". Асоціація благодійників України заснувала цей конкурс задля відзначення кращих благодійників і найбільш ефективних благодійних ініціатив в Україні з метою популяризації благодійництва як прикладу ефективної роботи з громадою і дієвого шляху вирішення нагальних суспільних проблем.

Протягом останніх років БФ "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії" реалізував чимало соціальних проектів, а також традиційно проводить масштабні благодійні акції. Коломийський Карітас зарекомендував себе надійним другом для всіх людей, які потрапили у складні життєві обставини. Така активна діяльність та соціальна позиція не залишилися поза увагою організаторів конкурсу.

Кілька тижнів тому у Карітас прийшов лист, у якому йшлося, що БФ "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії" став одним із лауреатів конкурсу. Проте визначення та оголошення переможців "Благодійної України - 2012" відбувалося у столиці в Українському домі. о. Сергій Триф’як зізнається, що перемога у національному конкурсі стала неабиякою приємною несподіванкою.

- Наша перемога - це результат важкої щоденної роботи працівників Карітасу. У значній мірі вона належить також тим людям, які довіряють та допомагають Карітасу, - сказав на врученні нагороди директор Коломийського Карітасу.

Він зауважує, що такі відзнаки є дуже важливими, адже свідчать, що Карітас рухається у правильному напрямі.