друкувати


У Коломиї буксують автобуси навіть там, де прочищено

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-15 04:30:40

Снігопадів на Прикарпатті схоже вже не чекали, але зима вирішила ще трохи поґаздувати, та й за ніч випало немало-небагато, а півмісячна норма опадів. Схоже ні комунальні служби, ні мешканці Прикарпаття до такої погоди були не готові.

Через інтенсивний снігопад на території Івано-Франківської області значно ускладнений рух транспортних засобів, опади і далі не припиняються.

У Коломиї дороги не перекрили, але вони важкопроїздні, а тротуари важкопрохідні. Прочищена лише центральна частина міста, де зосередили всю техніку. На площі перед ратушею більше 2 годин працює тракторець, який ніби щось чистить, інший - ''маленький'', під час нашого об’їзду, мирно перекурював біля Народного дому.

Загальна ж картина така: якщо дороги хоча б трохи прочистили, то про людей, які не мають автівок забули. На тротуарах по коліна снігу, а якщо і є невеличка доріжка, то вона протоптана самими ж коломиянами. Схоже влада, яка обіцяла дбати про комфорт в місті, дбає лише про свій комфорт.

Люди змушені йти по дорозі, яка хоч трохи прочищена і втрамбована, що становить загрозу для їх життя та може створити аварійну ситуацію, адже на тротуарі по коліна снігу і просто не можливо рухатись.

Що ж до транспорту, то варто зазначити, що водії автобусів не можуть заїхати в спеціальні кишені передбачені для їх зупинки, оскільки бояться забуксувати, тож і зупиняються посеред дороги.

Під час наших оглядин міста ми, навіть, бачили як в центральній частині Коломиї, на перехресті вулиць Грушевського та Шевченка забуксував маршрутний автобус, який простояв у сніговому заметі більш як 15 хвилин. Визволитися з снігової пастки вдалося лише за допомоги небайдужого водія, який на буксирі витягнув маршрутний автобус із снігу.

Якщо таке може трапитись в центральній частині міста, уявіть, яка ситуація в інших, більш віддалених частинах Коломиї...

Джерело: тижневик "Коломийські ВІСТИ"