друкувати


І.Ляхович: ціни на весняних ярмарках будуть нижчими, ніж у магазинах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-14 12:45:04

В Івано-Франківську стартує серія ярмарків сільськогосподарської продукції. Про це розповів днями начальник управління торгівлі міського виконавчого комітету Іван Ляхович.

З його слів, такі ярмарки відбуватимуться щосуботи - 16, 23 та 30 березня, а також 6, 13, 20 та 27 квітня на чотирьох ринках міста, зокрема, на вулицях: Гната Хоткевича, Тролейбусній, 2; Стуса, 17А та Короля Данила.

Основним товаром ярмарків стане насіннєвий матеріал, проте пан Ляхович сподівається побачити на торгівельних лотках також залишкову сільськогосподарську продукцію. Як слушно зауважив з даного приводу Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, вже сьогодні чимало господарів бачать, скільки у них залишається картоплі, цибулі, моркви тощо, в той час, як "наші мешканці змушені купувати польську цибулю,єгипетську картоплю…"

Начальник управління торгівлі також запевнив, що ціни на продукцію будуть нижчими за магазинні, зауважив, що до участі у ярмарках долучаться також виробники сільгосппродукції з районів. Так, за його словами, розпорядженням голови Івано-Франківської ОДА від 1 березня усіх голів райдержадміністрацій зобов’язали забезпечити вивіз сільськогосподарської продукції на виділені під проведення ярмарків ринки Івано-Франківська.

"Організуйте це на високому рівні. - звернувся до начальника управління торгівлі міський голова Віктор Анушкевичус, - Потрібно буде залучити ще якісь структурні підрозділи - говоріть".

Так само відкритим залишається і перелік ринків, тобто якщо буде відповідне побажання громади, до перелічених чотирьох базарів можуть бути додані також пристосовані для торгівлі місця в інших мікрорайонах міста.

Автор: Сергій БІЛИЙ