друкувати


Секретар міськради вважає, що двом "Кобзарям" у парку затісно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-13 02:30:52

Івано-Франківському міському парку культури і відпочинку двох пам’ятників Кобзареві забагато, - вважає секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко. Свою думку з даного приводу він висловив під час вчорашньої оперативної наради у міського голови обласного центру Прикарпаття.

Нагадаємо: свого часу в Парку ім. Т.Г.Шевченка не було повноцінного пам’ятника Кобзареві, а лише погруддя поета. Втім, навесні 2011 році у парку постав пам’ятник роботи відомого скульптура Лео Мола (Леоніда Молодожанина) – монумент, до якого – навіть мер це визнає – є чимало претензій, проте «дарованому коневі у зуби не зазирають».

Зі слів пана Вітенка, в той час, як у парку стоїть одразу два монументи великому поету, на території Івано-Франківської міськради є чимало місць, де такий пам’ятник здалося б поставити. Як приклад, він навів село Хриплин, де немає жодного пам’ятника Кобзареві.

Ініціативу секретаря міськради підтримав Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус. Щоправда, нове місце для погруддя (вочевидь, йдеться саме про нього) мер волів би бачити не у Хриплині, а на подвір’ї якоїсь із івано-франківських шкіл. Саме тому опрацювати дане питання він доручив заступнику начальника управління освіти і науки міськвиконкому Олегові Савці.

Автор: Сергій БІЛИЙ