друкувати


Під час Голокосту загинуло втричі більше людей - вчені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-03-05 12:30:06

В часи Голокосту, який влаштувала нацистська Німеччина у Другій Світовій війні, загинуло втричі більше євреїв, ніж вважалося раніше.

Як повідомляє The Independent, американські дослідники з Вашингтонського музею пам'яті жертв Голокосту заявили, що знайшли велику кількість нових невідомих досі нацистських концтаборів, у яких вбивали людей.

Дослідники, які займалися розслідуванням питання Голокосту впродовж останніх 13 років, з'ясували, що окрім великих концтаборів, таких як Собібор, Треблінка і Аушвіц були і значно менші гетто і центри, в яких вбивали євреїв.

За їхніми словами, по всій території Німеччини, Польщі, Франції та Румунії існувала ціла мережа концтаборів, які займалися масовою стратою євреїв та представників інших національностей, яких німецькі нацисти вважали не арійськими.

Згідно з результатами дослідження, існувало ще 42 тис 400 концтаборів, про яких історики досі нічого не знали.

Крім того існували так звані "центри опіки", в яких жінкам примусово робили аборти або вбивали їхніх дітей одразу після народження.

За новою оцінкою науковців, жертвами Голокосту стали не 6 мільйонів людей, а від 15 до 20 мільйонів євреїв та людей інших національностей.

"Кількість жертв настільки більша ніж ми думали раніше, що страшно уявити.

Ми знали, наскільки жахливим було життя в таборах і гетто, але уявити і припустити собі не могли таку кількість загиблих", - каже директор Німецького історичного інституту в Америці Гартмут Берґгоф.

Джерело: ТСН