друкувати


На Прикарпатті прокуратура публічно посварилася із ДАІ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-28 05:30:27

На Прикарпатті дві силові структури - прокуратура та ДАІ - конфліктують через аварію, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

В обласній прокуратурі заявляють, що мають незаперечні докази, що винуватець аварії – даішник, а колеги його покривають. У Державтоінспекції області це категорично заперечують. Кажуть, що за кермом був батько їхнього співробітника.

Діло дійшло навіть до публічного з'ясування стосунків між правоохоронцями.

Аварія, що стала каменем спотикання між двома силовими структурами Прикарпаття, сталася на автодорозі "Івано-Франківськ - Долина". Легковик тягнув під гору на буксирі зламану іномарку, аж раптом трос обірвався. Водії зупинилися ближче до узбіччя дороги і пішли закріпити його. У цей момент інший автомобіль, що їхав позаду, врізався в них. Двох чоловіків мало не розчавили їхні ж власні автомобілі. Зараз потерпілі знаходяться у лікарні у стані середньої важкості.

За кермом іномарки, яка спричинила ДТП, сидів інспектор ДАІ сусіднього Рожнятівського району, заявляють у прокуратурі. За словами заступника прокурора Олега Кіпера, він не допоміг потерпілим, а втік, залишивши авто на місці пригоди.

Натомість в обласній ДАІ заявляють, що винуватець із місця аварії не тікав, а допомагав потерпілим. І головне: він – не їхній співробітник.

"В нас немає даних, що до цієї пригоди причетний даішник. Водій – 60-річний житель Долини, який скоїв ДТП. Зараз у лікарні", - повідомила прес-секретар керівника обласної ДАІ Мирослава Белдик.

Пенсіонер, що взяв провину за ДТП на себе, зараз і справді перебуває у лікарні зі скаргами на серце. Микола Кульпа є батьком того інспектора ДАІ, який, як підозрюють у прокуратурі, був за кермом. Причетність свого сина до аварії він категорично заперечує.

"У мене син там працює, але то не він їхав – я їхав за кермом. Дорога була погана, слизька, туман. Побачив машини, вдарився і далі нічого не пам'ятаю. Може, щось погано стало мені. Не знаю", - заявив Кульпа.

Втім, свідки аварії кажуть, що на місці пригоди був молодий чоловік. Старший під'їхав лише згодом.

Підозрюваного даішника слідчі досі не можуть знайти. У прокуратурі припускають, що його прикривають колеги. Про це прокурор заявив на координаційній раді правоохоронців області.

"А ви знаєте, що ми вилучили лобове скло з пото-жировими та кров'ю і ніяк воно не належить татові?! Так от ви породили ще один злочин. Мало того, що у вас серйозний зальот по робітнику ДАІ, який скоїв ДТП і зник із місця пригоди. І начальник ДАІ підставляє його батька", - зазначив прокурор Івано-Франківської області Олександр Каліфіцький.

Оскільки головний підозрюваний – працівник ДАІ, то аварію розслідують у прокуратурі. За порушення правил безпеки дорожнього руху винуватцю, хто б він не був, загрожує до трьох років обмеження волі.