друкувати


8 мільйонів для реконструкції площі мер може знайти, а 8 мільйонів на басейн - ні!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-28 04:30:58

Голови депутатських комі­сій і фракцій Коломийської міської ради пропонують збуду­вати у місті новий басейн олім­пійського стандарту, а не рекон­струювати старий. Міський го­лова наполягає на своєму - реконструювати старий 25-метро­вий, адже на новий коштів не­ма... Так само, між іншим, як і на реконструкцію площі пе­ред Музеєм писанкового розпису, але це не зупинило очільни­ка міста підготувати проект ре­конструкції, заплативши за нього без відома депутатів з бюдже­ту Коломиї, та готуватись до реконструкції яка, відповідно до розрахунків, обійдеться у 8 міль­йонів гривень. Тобто, на площу 8 мільйонів міський голова може знайти, а для будівництва ново­го басейну - ні!

Голови депутатських фрак­цій Коломийської міської ради, а саме: Любомир Глушков ("За зміни у Коломиї" ПП "Фронт Змін"), Сергій Федчук (ВО "Батьківщина"), Віктор Кавацюк (ВО "Свобода") та Володимир Довганюк (ПП "Удар") вже не­одноразово збирались на нара­ду щодо доцільності реконструк­ції старого басейну чи ж побудо­ви нового.

На останню нараду депута­ти запросили депутата Івано-Франківської обласної ради Івана Данилишина, голову постійної депутатської комісії з питань мо­лодіжної політики, розвитку фіз­культури і спорту, соціального захисту, охорони здоров’я, мате­ринства і дитинства Олександра Мензатюка, директора ФСК "Локомотив", депутата міської ради Павла Федоровича, депу­тата Коломийської міської ради Василя Козоріза, голову постій­ної комісії з питань бюджету, фі­нансів, податків, інвестицій та соціально-економічного розви­тку Михайла Комісарука і тре­нера з плавання Віктора Хімку. Зустріч відбулася на території поблизу закинутого приміщення старого 25-метрового басейну.

Оглянувши напіврозвале­ні приміщення ще не так давно працюючого плавального басей­ну та оцінивши перспективи на майбутнє, учасники наради од­ноголосно вирішили, що реконструювати старий басейн немає змісту, адже він, по-перше, не відповідає олімпійським стандартам, по-друге, не зможе задовольнити потреби міста, а йо­го реконструкція обійдеться у за­надто велику суму коштів. На думку народних обранців, до­цільніше ті кошти спрямувати на будівництво абсолютно нового плавального басейну, який від­повідатиме усім міжнародним стандартам.

"Для того, щоб у майбутньо­му не робити двічі, ми пропо­нуємо зараз закумулювати наші сили на будівництві нового пла­вального басейну, який буде су­часним і відповідатиме олімпій­ським стандартам. Адже якщо думати про майбутнє, то ми пла­нуємо, що басейн не стане тяга­рем для міського бюджету. Адже маючи унікальну природу, чис­те повітря та відповідні умови для тренувань спортсменів, ми можемо стати містом дислока­ції збірної України та окремих плавців. Нині Коломия є боксер­ською столицею України, маючи зал для боксу та відповідні умо­ви для тренувань. Так само ми можемо стати і осередком плавання в нашій державі", - наго­лосив І. Данилишин.

Тренер з плавання Віктор Хімка також вважає, що немає сенсу відновлювати руїну, аби її постійно лагодити та пережива­ти, щоб там, бува, щось не завалилось. Та й у басейні олімпій­ського стандарту тренер бачить перспективу для тренувань як спортсменів, так і занять з ліку­вальною та реабілітаційною ме­тою.

Такої самої думки і депутати. "Для чого перероблювати старе, якщо можливо побудувати нове? Ми вже мали розмову з фір­мами, які займаються проекту­ванням та будівництвом басей­нів. Ділянка поблизу Співочого поля ідеально підходить для будівництва плавального басейну з 50-метровими доріжками, ви­шками для стрибків та повною інфраструктурою, а на приле­глій території є можливість роз­винути цілу спортивну базу, і Коломия та коломийці від цьо­го тільки виграють, адже ми ма­тимемо змогу не лише приймати на збори спортсменів різних рів­нів та проводити змагання між­народного класу, а й отримаємо спортивно-оздоровчий комплекс для мешканців міста і району", - розповідає Любомир Глушков.

Натомість міський голова Ігор Слюзар вважає, що новий про­ект вимагає багато часу й коштів і бідкається, що таку споруду ду­же дорого утримувати.

Депутати відступати не пла­нують, адже новий басейн - це нові перспективи для Коломиї. "Не можна нехтувати тими мож­ливостями, які дає нам жит­тя. Наразі існує можливість за­лучити до будівництва кошти з державного бюджету і отрима­ти новий басейн, то чому ж ці­єю можливістю не скористати­ся? Свою підтримку у лобію­ванні інтересів Коломиї і всього Прикарпаття вже висловили де­путати Верховної Ради України та обранці обласної і міської рад. Як на мене, необхідно зараз до­класти максимум зусиль, щоб об­рати оптимальний варіант проек­ту та починати працювати в цьо­му напрямку, адже що скоріше ми почнемо роботу, то швидше у Коломиї з’явиться басейн", - пе­реконаний Сергій Федчук.

Наразі голови фракцій мають декілька проектів басейну та вже сконтактували з фірмами, які займаються будівництвом таких споруд. Триває обговорення ці­єї пропозиції, але від своєї ініціативи народні обранці відступа­ти не збираються і, як наголошу­ють, у міського голови було два роки, щоб виконати свою перед­виборчу обіцянку і реконструю­вати басейн. Депутати чемно че­кали якихось дій від нинішнього очільника міста, але так і не до­чекались, відтак вирішили взяти справу в свої руки. На думку міс­цевих обранців, якщо міський голова переступить через свою гордість і працюватиме в уні­сон з депутатським корпусом, то вже за два роки у Коломиї буде басейн олімпійського стандарту. Поки що є єдина перепона - опір міського голови.

У четвер, 28 лютого, відбу­деться чергова нарада з приводу проблеми відсутності басейну в Коломиї за участі представників депутатського корпусу та керівництва міста.

Джерело: Тижневик "Коломийські ВІСТИ"