друкувати


Комунальникам "зажали" ключі до обладнаних домофонами дверей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-28 02:30:07

Працівники підприємств, що здійснюють обслуговування будинкового комунального господарства, часто-густо не можуть потрапити всередину будинків, обладнаних домофонними системами.

Причина: компанії, які займаються встановленням і обслуговуванням домофонів, не вважають за доцільне забезпечувати такі підприємства універсальними електронними ключами до вхідних дверей. Відповідне питання підняв на нещодавній оперативній нараді в міськвиконкомі Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, якому на операторів домофонних систем поскаржилось керівництво компанії "Прикарпатліфт".

Інформацію мера підтвердив також директор комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" Вадим Войтик. З його слів, підприємці згодні надавати комунальникам універсальні ключі, але вимагають за це гроші - середньому по 10 гривень за ключ.

"Це неприпустимо, - обурився з даного приводу пан Анушкевичус, - це не для себе особисто людина хоче того ключа. Всі служби безкоштовно будуть ними забезпечені. Інакше будемо міняти усі домофонні системи і будемо приймати рішення на виконкомі, на сесії, якщо потрібно, - таких будемо усувати з ринку".

Мер доручив В.Войтику з’ясувати, яким ще обслуговуючим підприємствам було відмовлено у наданні ключів, та попередити підприємців-порушників щодо неприпустимості такої поведінки.

Автор: Сергій БІЛИЙ