друкувати


Жінки балакучіші за чоловіків у три рази

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-25 09:30:29

Американські науковці включили словесний лічильник і констатували – жінки в три рази балакучіші за чоловіків: в середньому 20 тисяч слів на день проти 7-ми тисяч.

У всьому винен "мовний білок". В жіночому мозку його трохи більше і через це теревенять вони втричі активніше, йдеться у сюжеті ТСН. 19:30.

Але є в Україні чоловіки, котрі з цим не згодні. Владислав часто спілкується смсками, бо розмовляти вже втомився. Хлопець працює в кол-центрі: "Колись за 12 годин поспілкувався з 400 абонентами". Цей особистий рекорд коштував йому здоров'я: "Вилиці боліли, сміятися боляче було".

Марна спроба переговорити і спортивного журналіста Костянтина Андріюка: "Мені вже смішно: це про яких чоловіків? Вони члени клубу мовчунів??? Ми, прогресивні українські чоловіки, в ці клуби не ходимо!"

Про його язик знають і друзі, і колеги: "Коли я був маленький, мене лякали, що кістки зламаєш. Я подорослішав, зрозумів, що кісток там немає. І пішла розмова!.."

 "Я іноді думаю що забуду, як розмовляти бо більше слухаю, ніж говорю", - каже дружина-журналістка Тетяна Мельниченко. Вона давно змирилася з балакучістю чоловіка. Бо відкрила для себе золоте правило чоловічо-жіночого діалогу. Ним готова поділитися з усіма: "Головне завдання жінки – не говорити, а слухати, і сказати іноді одну фразу, щоб підтримати чоловіка".

"Ага, сказати одну фразу щоб чоловік замовк!" – сміється зі слів дружини Андріюк.