друкувати


Р.Коцаба домагатиметься звільнення В.Строїча з роботи через прокуратуру

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-22 04:30:11

Руслан Коцаба - відомий на Прикарпатті журналіст і блогер, шеф-редактор інтернет-порталу "ОКО" - через прокуратуру та керівництво Міністерства доходів і зборів України вимагатиме звільнення зі служби у податкових органах Василя Строїча. Про це він повідомив вчора у соціальній мережі Facebook. Нагадаємо, йдеться про полковника податкової міліції, який свого часу працевлаштувався до правоохоронних органів за підробленими документами, а кілька тижнів тому намагався за допомогою суду "затулити рота" Р.Коцабі, який "розкопав" аферу В.Строїча в ході журналістського розслідування.

Раніше журналіст стверджував з посиланням на обізнані джерела, що після судового фіаско податківця викликали до Міністра доходів і зборів і змусили написати рапорт на звільнення зі служби. Втім, не зважаючи на це, чиновник ще й досі не звільнений. Ця обставина змусила шеф-редактора сайту "ОКО" підготувати звернення до обласної прокуратури, долучивши до нього рішення Івано-Франківського міського суду про відмову В.Строїчу у задоволенні позову до журналіста щодо визнання оприлюдненої тим інформації недостовірною. Таке рішення, на думку Р.Коцаби, по суті є судовим визнанням того, що податківець обіймає свою посаду незаконно.

Паралельно репортер планує звернутись до Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, у якого також вимагати негайного звільнення чиновника-фальсифікатора. "Якщо не звільнять псевдополковника і не знімуть з нього звання пільги і т.д., вважатиму їх (вочевидь, податківців - ред.) озброєним злочинним формуванням", - зазначив Руслан.

Автор: Сергій БІЛИЙ