друкувати


Митний контроль на кордоні з Польщею хочуть спростити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-20 01:45:36

Міністерство доходів і зборів використовує досвід Євро-2012 в частині лібералізації правил проходження через кордон і прискорення процедур пропуску транспортних засобів між Україною та Польщею. 

Про це повідомили в прес-службі Міндоходів з посиланням на підсумки зустрічі представників митних та прикордонних служб України та Польщі в пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне" Львівської митниці, пише УНІАН. 

Згідно з повідомленням, учасники зустрічі обговорили проект Декларації про запровадження Системи попереднього повідомлення про надзвичайні ситуації на українсько-польському кордоні, а також домовилися вдосконалити свою роботу по лінії руху "зелений коридор". 

"Експериментальна загальна смуга руху "зелений коридор" виявилась досить успішною в пункті пропуску "Краковець - Корчова". Крім того, тут же впроваджений проект Fast Way, який спрощує процедури контролю для порожніх транспортних засобів", - сказано в повідомленні Міндоходів. У ньому ж вказується, що в пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне" діє електронний обмін інформацією про транспортні засоби, що проходять через українсько-польський кордон. 

Як стверджують в Міндоходів, введення загальної смуги руху "зелений коридор" скорочує час проходження кордону на 40% і одночасно збільшує пасажиропотік, що виразно сприяє розвитку туризму. Успіхами українських фахівців, запевняють в Міндоходів, вже зацікавились митні адміністрації Білорусі та Росії. Представники цих відомств мають намір відвідати митні пости Львівщини з метою обміну досвідом. 

Нагадаємо, у дні футбольного турніру Євро-2012 в Україну щодня приїжджали до 300 тис. туристів. Причому потік автомобілів, які перетинають український кордон, збільшився в середньому на 55-60 тис. автомобілів на добу. Крім того, за ініціативою Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) спільно Міністерством внутрішніх справ України, Державною прикордонною службою України та Державною митною службою України було видано посібник з безпеки і перетинанню кордону.

Джерело: ТСН