друкувати


В Україні можуть значно подорожчати найнеобхідніші продукти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-19 12:45:30

Якщо Кабмін прийме постанову про звільнення від державного регулювання цілої низки продуктів, серед яких м'ясо, яйця і олія, це може призвести до росту цін на дані товари. 

Так, чиновники пропонують зняти контроль вартості яловичини, свинини без кістки, філе курки, будь-якого м'яса іншої птиці, ковбасних виробів вищого ґатунку, курячих яєць вищої категорії та добірних та соняшникової олії, пише "Коммерсант-Украина". 

"Кабінет міністрів доручив обмежити контроль за цінами на соціально значущі продукти. Відносно більш дорогої продукції ціновий контроль запропоновано зняти", - відзначили в міністерстві. Повідомляється, що документ вже пройшов узгодження у відповідних міністерствах і відомствах і може найближчим часом бути винесений на розгляд уряду. 

У відомстві зазначають, що зміни спрямовані на лібералізацію умов торгівлі в Україні. 

Крім того, Мінекономіки планує посилити контроль над молокопереробної галуззю. Якщо на сьогоднішній день під держрегулювання підпадає тільки сир жирністю до 9%, а також сметана до 20% і вершкове масло до 72,5%, то після внесення змін в чинні постанови уряд зможе встановлювати ціни на весь спектр даної продукції. 

Відзначимо, що представники підприємств, продукція яких була виведена з переліку об'єктів державного цінового регулювання, схвалюють ініціативу. На їх думку, це зробить цінову політику виробників більш гнучкою.

Джерело: ТСН