друкувати


Вживання овочів надасть шкірі засмаги

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-19 12:30:43

Вживання мінімум трьох порцій овочів і фруктів на день, включаючи моркву, капусту й ківі, надає шкірі здорового вигляду і певну подібність засмаги. Причому, щоб відчути на собі ефект, досить всього шести тижнів.

Експерти з Університета Сент-Ендрюс (University of St.Andrews, Велика Британія) зібрали групу добровольців, щоб проаналізувати вплив раціону на колір шкіри. Вони зробили фотографії людей до початку курсу харчування і після. Виявилось, фрукти й овочі призводили до посилення природного червоного і жовтого підтону шкіри (фактично вона темніла).

Доктор Рос Вайтхед, керівник дослідження, вважає, що овочі і фрукти можуть стати заміною соляріям. Також проводився окремий експеримент: учені просили людей оцінити привабливість декількох осіб. У результаті найчастіше позитивні відгуки отримували "особи зі здоровим кольором обличчя".

За цим стояли каротиноїди – з'єднання, що надають овочам колір. Вони присутні у всіх шарах шкіри людини і навіть у сітківці (тут вони виконують захисну функцію). Саме каротиноїди пояснюють зміни, що відбуваються зі шкірою при переході на харчування овочами й фруктами.

Джерело: Освітній портал