друкувати


В Івано-Франківську на умовах співфінансування відремонтовано майже 700 об’єктів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-12 11:30:09

Будь-які поточні і капітальні ремонти в житловому фонді, що перебуває на балансі КП "ЄРЦ" в 2012 році відбувалися виключно на умовах співфінансування, - стверджує директор комунального підприємства Вадим Войтик.

З його слів, загалом на умовах спів фінансування в Івано-Франківську було відремонтовано загалом майже 700 об’єктів у 500 івано-франківських житлових будинках. Втім, мешканці міста не завжди вкладають у поняття "співфінансування" той самий сенс, що і працівники КП "ЄРЦ".

"У нас зараз дуже часто сприймається поняття "співфінансування" як залучення спільних коштів до бюджетних коштів. - зазначив пан Войтик, - Насправді це не так. "Співфінансування" – це залучення спільних коштів власників квартир, і в окремих випадках держава цього долучається. І це прописано в Житловому кодексі".

Як стверджує керівник "ЄРЦу", на сьогоднішній день визначено таку собі умовну цифру 10 тисяч гривень – вартість робіт, понад яку до фінансування долучається бюджет. До цієї межі роботи виконуються коштом мешканців.

Чи варто говорити, що лише 163 з майже 700 відремонтованих об’єктів були відремонтовані із залученням коштів статутного фонду "ЄРЦ"? Серед таких робіт - 30 відремонтованих дахів, 59 під’їздів, підвальні розгалуження мереж та стояки трубопроводів у 44 житлових будинках, 6 утеплених будинків, а у 12 - реконструйовані електромережі.

Загалом із залученням коштів КП "ЄРЦ" було здійснено робіт на суму понад 5,4 мільйона гривень. Дольова участь громадян при цьому склала 2 мільйони гривень.

Автор: Сергій БІЛИЙ