друкувати


Екстракти чаю і вина можуть запобігти розвитку хвороби Альцгеймера

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-08 01:30:01

Натуральні хімічні речовини у зеленому чаї та червоному вині можуть порушувати ключову стадію у формуванні хвороби Альцгеймера, встановили вчені, праця яких опублікована в Journal of Biological Chemistry.

Група учених з університету Лідса (Велика Британія) у лабораторних умовах вивчала, як екстракти зеленого чаю (EGCG) і червоного вина (ресвератрол) міняють поведінку білкових агентів, що є каталізаторами загибелі клітин мозку.

Відкриття вчених дає потенційно новий напрям для винаходу ліків проти хвороби Альцгеймера, на яку лише у Великій Британії страждають до 800 тисяч осіб. Наразі це захворювання не лікується.

"Це важливий крок у розумінні походження і розвитку хвороби Альцгеймера. Невірно вважати, що це захворювання – частина біологічного процесу старіння. Ми упевнені, що хворобу можна повністю вилікувати, якщо знайти способи виробництва нових ліків", – цитуються в прес-релізі університету слова професора Нігеля Хупера (Nigel Hooper), що працює на факультеті біологічних наук.

"Хоча ці результати ранньої стадії досліджень не повинні стати сигналом для осіб споживати якомога більше червоного вина і зеленого чаю, вони можуть задати важливий новий напрям у дослідженнях з пошуку нових і ефективних препаратів", – упевнений доктор Саймон Рідлі (Simon Ridley).

Джерело: Освітній портал