друкувати


Торік збитки від пожеж в Івано-Франківську склали майже 7 мільйонів гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-08 09:30:59

В місті Івано-Франківську торік сталося 417 пожеж. Про це повідомив днями начальник Івано-Франківського міського відділу територіального управління МНС України в Івано-Франківській області полковник служби цивільного захисту Василь Мацалак.З його слів, це на 46 випадків, тобто на 11% більше, ніж в попередньому, 2011-му році.

Як стверджує пан Мацалак, 91 пожежа трапилась у житлових будинках, 24 - у підвалах житлових будинків. Ще в 72 випадках горіла суха трава, в 35-ти - автомобілі, а в 100 - сміття на відкритій території. Більшість займань було зафіксовано на території міста, проте горіли також об’єкти у селах міської ради. Так, 15 випадків пожеж було торік зафіксовано у селі Хриплин, по 5 - у селах Вовчинець та Микитинці, 3 - у Крихівцях, 2 - в Угорниках.

Протягом минулого року в пожежах загинуло четверо івано-франківців - на одну людину більше, ніж в попередній рік. Разом з тим, як стверджує перший заступник начальника територіального управління МНС України в Івано-Франківській області підполковник служби цивільного захисту Степан Войтків, торік в обласному центрі суттєво зросла кількість травмованих та пожежі, яка склала торік 15 осіб - вдвічі більше, ніж за попередній аналогічний період, - та сума завданих пожежами збитків - 6 786 тисяч гривень - на 15% більше, ніж в попередній рік.

Автор: Сергій БІЛИЙ