друкувати


Ніколи не пізно прийти до святого Миколая

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-07 10:30:11

Багатим на Новорічні та Різдвяні зустрічі для дітей та молодих людей з Коломийського благодійного фонду підтримки дітей та молоді з інтелектуальною обмеженістю "Крокус"  були зимові місяці. Велику скриню радості і задоволення подарували їм учні ЗОШ № 5 ім. Тараса Шевченка, студенти - волонтери з Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету, тішилися вони й великими подарунками від Благодійного фонду "Карітас Коломийсько - Чернівецької   єпархії ".       

Завершився цикл святкувань поїздкою до Маєтку   святого Миколая в село Пістинь Косівського району та до льодової казки в село Спас. Незабутні враження залишились від зустрічі з працівниками Маєтку, від цікавої, доступної розповіді екскурсовода, від її теплих і щирих очей. Особливе емоційне піднесення пережили  діти, коли відкрилися двері дерев’яної хатинки і  на порозі  постав справжній святий Миколай та промовив до них: "Христос народився!" Щоб зрозуміти, що відчули вони в цей час, то  треба було лише побачити, бо словами описати цей стан важко. Всі  наперебій хотіли подарувати Миколаєві вірші і привітання, доторкнутися до його святкового вбрання, зазирнути в очі, щоб пересвідчитись, що він справжній, живий, з теплими і щедрими руками. Отримавши солодкі подарунки, перемірявши глибину снігового покриття, відвідавши казкові хатинки, задовольнившись гойдалками, загадавши потаємні бажання, попрощалися з Маєтком і автобус покотився по засніженій дорозі в напрямку села Спас. Там  нас уже зачекалися ще одні милі і щирі люди - директор загальноосвітньої школи Ігор Іванович Угринчук  зі своїми працівницями  шкільної їдальні. Тут нам було тепло, затишно і смачно. Відігрівшись, пообідавши та відпочивши, з  великою вдячністю наш гурт  покинув школу, зробивши фото напам’ять.          

Далі нас чекала нова казка. На березі річки, в оточенні зимового пейзажу,  іскрилася від сонячного проміння льодова забудова. Ці чудо- витвори людських рук, поміж яких зі здивованими очима ходили діти і дорослі, торкалися до крижаних скульптур та архітектурних форм,  щоб переконатися, що вони реально існують, залишаться в пам’яті назавжди.          

Ще багато поїздок попереду у дітей та молодих людей з Коломийського благодійного фонду "Крокус" за проектом "Стежками рідного краю до збагачення інтелекту ".  Безліч незабутніх вражень обіцяють вони. Щасливої всім дороги, світлих і радісних днів.           

А правління  Фонду з нетерпінням чекає на добрих і щирих людей, які могли б фінансово підтримати проект і подарувати дітям з обмеженими можливостями хвилини і години спілкування з природою, пізнаючи та відкриваючи для себе свій рідний край.

Автор: Голова правління Коломийського міського благодійного фонду "Крокус"