друкувати


На ремонті доріг на Прикарпатті вкрали 850 тисяч гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-06 02:45:25

Впродовж останніх двох місяців на Прикарпатті прокуратурою виявлено непоодинокі факти завищення посадовцями вартості ремонтних робіт на дорогах.

Так, в Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області викрито факти привласнення бюджетних коштів на суму 380 тис. грн. Встановлено, що посадові особи Служби підписали неправдиві акти виконаних підрядних робіт з будівництва автомобільної дороги місцевого значення Устеріки-Пробійнівка. Розпочато кримінальне провадження. Крім того, було виявлено порушення при проведенні закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти, які на даний час, на вимогу прокуратури вже усунуті, а винні посадовці притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Завищення обсягів та вартості виконаних робіт виявлено також і в ДП «Івано-Франківський облавтодор» та його філіях. Діями посадовців та підрядників державним інтересам завдано збитків на загальну суму 464 тис. грн. За даним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження.

Також перевіркою встановлено, що філії Облавтодору проводили закупівлю паливно-мастильних матеріалів, бітуму та щебеню без дотримання передбачених законом процедур, тобто без проведення відкритих торгів. На усунення виявлених порушень начальнику ДП "Івано-Франківський облавтодор" внесено подання, яке розглянуто, та до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадових осіб.

Загалом, вартість завищених робіт за порушеними упродовж останніх двох місяців кримінальними провадженнями становить понад 800 тис. грн. Прокурорські перевірки додержання законодавства у сфері автодорожнього комплексу триватимуть і надалі.

Джерело: Репортер