друкувати


Хриплінським пожежним стане бюджетних коштів лише на 7 місяців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-06 04:30:01

200 тисяч гривень закладено цьогоріч до бюджету міста Івано-Франківська на потреби утримання підрозділу місцевої пожежної охорони села Хриплин Івано-Франківської міськради. Про це розповів вчора, під час наради за підсумками роботи міської підсистеми цивільного захисту в 2012 році, начальник Івано-Франківського міського відділу територіального управління МНС України в Івано-Франківській області Василь Мацалак.


З його слів, на сьогоднішній день це єдиний підрозділ МПО на території Івано-Франківської міськради, який суттєво допомагає силам цивільного захисту міста оперативно реагувати на виникнення пожеж та інших надзвичайних подій. Для цього у Хриплинській місцевій пожежній команді передбачено 10,5 штатних одиниць, на озброєнні яких стоїть одна автоцистерна. Втім, виділених цьогоріч містом двохсот тисяч гривень для утримання команди не достатньо. Зі слів пана Мацалака, цих коштів стане лише на забезпечення діяльності підрозділів протягом 7 місяців. Для прикладу він повідомив, що торік на потреби функціонування команди з міського бюджету було виділено і профінансовано 450 тисяч гривень.


В свою чергу перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель, який головував на вказаній підсумковій нараді, вважає, що бюджет міста незабаром буде переглянуто, що дозволить профінансувати діяльність хриплінских пожежних не на 7 місяців, а на цілий рік роботи.

Автор: Сергій БІЛИЙ