друкувати


Хтось позбавив івано-франківську міліцію захисту від аміаку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-06 11:45:28

В разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з викидом аміаку, діяльність абсолютної більшості аварійних служб міста Івано-Франківська буде паралізовано.

Відповідні висновки можна зробити з вчорашнього виступу начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міського виконавчого комітету Юрія Щочкіна на підсумковій нараді за результатами реалізації заходів з цивільного захисту населення обласного центру в 2012 році.

Так, з його слів, на сьогоднішній день в місті Івано-Франківську лише міська станція швидкої медичної допомоги має у своєму розпорядженні протигази марки "КД", з якими можна працювати в умовах зараження аміаком.

"Інші служби таких протигазів не мають, - зазначив пан Щочкін, - в тому числі і міліція, що мене особисто дивує". Таке здивування чиновника, зокрема, було спричинено тією обставиною, що раніше на озброєнні міліції протигазні коробки марки "КД" були. "Куди вони поділися, - зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міськвиконкому обласного центру, - я не знаю".

Автор: Сергій БІЛИЙ