друкувати


Жувальна гумка впливає на мислення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-02-04 02:30:20

Жувальна гумка може покращити мислення і реакцію людей на роботі. Такого висновку дійшли вчені Національного інституту радіологічних наук Японії. 


Як повідомляє The Independent, для експерименту науковці поділили добровольців на дві групи, одні з яких виконували 30-секундний тест без жуйки, в той час, які інші – жували гумку. При цьому вона не мала ніякого смаку, аби результати дослідження не мали зайвих показників. 

Під час тесту добровольці повинні були реагувати на команди на екрані і натискати відповідні кнопки великими пальцями рук. В цей час за активністю їхнього мозку стежили науковці за допомогою томографа. 

Як виявилося, ті, хто жував жуйку реагували і приймали рішення швидше ніж ті, хто виконував завдання з порожнім ротом. Аби прийняти рішення добровольцям із жуйкою знадобилося лише 493 мілісекунди, в той час як інші група робила це за 545 мілісекунд. 

"Наші результати показали, що жування збільшує рівень збудження і уваги і впливає на контроль моторними функціями. 

Можна зробити висновок, що цей ефект може покращити сприйняття, засвоєння і реакцію на інформацію під час роботи", - кажуть в Національному інституті радіологічних наук Японії.

Джерело: ТСН