друкувати


Загублена черепаха знайшлася в замкненій кімнаті через 30 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-28 10:10:20

Родина Альмейда з Ріо-де-Жанейро (Бразилія) знайшла свою загублену черепаху на прізвисько Мануела після багаторічної розлуки.

Мануела загубилася під час капітального ремонту ще в 1982 році. Альмейда, звичайно, обшукали весь будинок і, не знайшовши улюблениці, вирішили, що вона поповзла на вулицю через відчинені вхідні двері, пише "Комсомольская правда".

Після смерті глави сімейства, Ліонеля, в січні цього року, Альмейда вирішили прибрати в його особистій комірчині, яка при його житті завжди була замкнена і доступ до якої був усім заборонений.

Черепаху зовсім випадково знайшов син Ліонеля, Леонардо. Він виніс коробку зі старим музичним програвачем і вже зібрався викидати її в смітник, як пильний сусід помітив там черепаху.

Леонардо, за його власними словами, скам'янів від подиву. Він не міг повірити своїм очам - Мануела, виявляється, жила всі ці 30 років у будинку. Більше за всіх зраділа його сестра Леніта, якій багато років тому на день народження і подарували цю черепашку.

Альмейда досі не можуть прийти до тями від подиву і радості. Проте незрозуміло, як черепашка прожила стільки років без їжі.

Фахівці вважають, що вона харчувалася термітами, які водяться в дерев'яних підлогах. Взагалі ж, черепахи - тварини всеїдні і живляться практично всім, що знаходиться поблизу.

Джерело: ТСН