друкувати


У ЦМКЛ відбувся семінар по запровадженню новітніх методик в урології

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-25 03:30:08

Сьогодні на базі урологічного відділення Центральної міської клінічної лікарні відбувся семінар, метою якого є запровадження новітніх технологій при лікуванні нетримання сечі у жінок.

"Кожен заклад, і це особливо стосується медицини, повинен запроваджувати нові технології, використовувати нові методики та нове обладнання. Навчання, яке сьогодні проходять наші спеціалісти, необхідне для того, щоб жителі Івано-Франківська краще оздоровлювалися. Проблема, про яку ми сьогодні говоримо, дуже особлива, вона стосується і жінок, і чоловіків. Проте, незважаючи на те, що захворювання, пов’язане із нетриманням сечі, є дуже поширеним, про нього неохоче говорять і не часто звертаються за допомогою до спеціалістів", - розповідає головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

Професор кафедри урології Івано-Франківського Національного медичного університету, головний позаштатний уролог області Євген Литвинець пояснює, що патологія нетримання сечі є досить поширеною і мають таку проблему до 35% жінок. Раніше медики виконували відкриті операції, а це звичайно, призводило до більшої травматизації, тривалішого перебування в лікарні та можливості різноманітних ускладнень. Тому освоєння сьогодні методики малоінвазивного лікування нетримання сечі у жінок є дуже важливим.

"Завдяки Тарасу Масляку на базі Центральної міської клінічної лікарні впроваджуються найбільш новітні технології у хірургії. Професор, якого ми запросили з Вінниці, допоможе нам освоїти нову методику і ми зможемо на сучасному рівні надавати медичну допомогу жінкам нашого міста", - каже Євген Литвинець.

Завідувач відділу урології ЦМКЛ Володимир Котурбаш наголошує, що урологічне відділення з часів свого заснування завжди намагається бути на передовій усіх сучасних досягнень. Лікарі стараються шукати нові методики для того, щоб допомагати своїм пацієнтам. Адже проблема нетримання сечі - не тільки медична, але й соціальна. Велика частина жінок страждають від цієї патології і потребують лікування. 

"Вам можуть надати допомогу, ця хвороба лікується швидко і просто. Достатньо тільки звернутися до міської лікарні у відділення урології, чи на кафедру урології і ми зможемо вам допомогти", - стверджує доктор медичних наук, професор кафедри акушерства і гінекології Вінницького медичного університету Олександр Процепко. 

За його словами, технології останніх десяти років дозволяють лікарям надавати допомогу на якісно новому рівні. Синтетичні матеріали, які використовуються для лікування такої патології, дозволяють у короткі терміни малоінвазивно, з мінімальними втратами для організму, відновити втрачені функції. Сучасна операція дозволяє через маленькі проколи на шкірі відновити стабільність тих структур, які відповідають за своєчасну роботу сфінктерного апарату. Перебування у лікарні відтепер скоротиться до двох-трьох днів, а результат операції буде помітним уже наступного дня.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА