друкувати


Віктор Рахіль: рівень податкової культури більшості платників на високому рівні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-24 04:30:19

До місцевих бюджетів області в минулому році надійшов один мільярд 671 млн. грн. податкових платежів, що на  212 мільйонів гривень більше ніж позаминулого року. Всього до зведеного бюджету в області податківці мобілізували майже 4,2 мільярди гривень податків і зборів. 

У звітному році забезпечувалось ритмічне наповнення бюджету попри те, що рік був складним, як в плані розвитку економіки так і збору податків. В той же час є ряд суб’єктивних факторів, які в деякій мірі стримують розвиток економіки, в тому числі податкової системи – наприклад, навантаження на фонд заробітної плати, - зазначає голова ДПС в області Віктор Рахіль. 

В цьому році податківці будуть вдосконалювати обслуговування платників податків - впроваджувати електронні сервіси, які напрацьовані останнім часом. Перш за все - електронний кабінет платника податку, який  за допомогою Інтернету надаватиме максимум необхідної інформації бізнесу та громадянам, спростить формування податкової звітності. Уже почалось запровадження електронної касової стрічки до реєстраторів розрахункових операцій. З початку року забезпечується можливість фізичним особам подати податкові декларації про майновий стан та доходи за 2012 рік в електронному вигляді. 

Віктор Рахіль також зазначив, що податківці надалі будуть проводити виважену контрольно-перевірочну роботу, в тому числі стосовно малого бізнесу, яка базується на системі відбору платників для перевірок за наявністю ризиків ухилення від оподаткування.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області