друкувати


Забудовники закладатимуть новий податок у ціну квадратних метрів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-21 01:10:57

Запровадження податку на нерухомість, який з'явився з 2013 року, призведе до подорожчання житлових квадратних метрів, заявив голова правління-президент ВАТ ХК "Київміськбуд" Ігор Кушнір.

"Це, перш за все, пов'язано з тим, що забудовники, як юридичні особи теж повинні будуть заплатити податок на нерухомість, яка перебуває у власності компанії. Відповідні відрахування закладатимуться у вартість квадратних метрів", - сказав він, пише Gazeta.ua.

Згідно з новими правилами, податок з нерухомість лягає не тільки на тих людей, у яких вже є квартири, але і на вартість квадратних метрів, які ще не були продані, оскільки в Кодексі прописано, що будівельники теж повинні сплачувати цей податок з усієї нерухомості.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року набула чинності норма Податкового кодексу, якою введено новий місцевий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Так, ставка податку для квартир житловою площею до 240 кв. м і житлових будинків до 500 кв. м становить 1% від мінімальної зарплати на початок року за 1 кв. м. Квартири і будинки з більшою площею будуть оподатковуватись у 2,7% від "мінімалки".

При цьому не потрібно платити за квартири площею менше 120 кв. м і будинки до 250 кв. м та дачі.

Джерело: ТСН