друкувати


В мозку людини існують зони, що відповідають за формування ревнощів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-18 01:10:49

Згідно дослідженню вчених відділення психіатрії і неврологічних наук університету Пізи (Італія), в людському мозку існують зони, що відповідають за формування патологічних ревнощів.

Як з'ясувалося, коріння "синдрому Отелло" криється у нейронах лобової частини кори головного мозку, яка відповідає за пізнавальні та емоційні процеси.

Дослідники пояснюють, що мозок біологічно запрограмований виробляти емоції гострих ревнощів, що супроводжуються патологічною поведінкою, одержимістю і навіть спричиненням шкоди партнеру.

Людина, яка страждає на ревнощі, переконана, що стосунки з партнером є єдиним сенсом життя. Такі люди схильні неправильно тлумачити поведінку, слова та почуття коханої людини, а можливе розставання з нею сприймають як катастрофу.

Все це може призвести до неочікуваних реакцій, аж до вбивства, підкреслюють дослідники, коли в мозку у ревнивця виробляється надлишкова кількість допаміну, який виводить всю систему з рівноваги.

Метою учених є навчитися запобігати екстремальним випадкам ревнощів, можливо, за допомогою магнітно-резонансного дослідження мозку у людей, схильних до патології, і подальшого лікування медикаментами.

Джерело: Освітній портал