друкувати


Солодкі напої можуть викликати депресію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-10 01:30:10

Постійне вживання підсолоджених напоїв, особливо дієтичних, пов'язане з підвищеним ризиком виникнення депресії, тоді як вживання несолодкої кави знижує цей ризик, встановили вчені із США, йдеться в прес-релізі Американської академії неврології.

Дослідження включали майже 264 тис. осіб у віці 50-70 років. Враховувалися факти вживання лимонаду, чаю, фруктових напоїв, кави у період з 1995 по 1996 рік. Через 10 років учені опитали учасників і з'ясували, що серед них було зафіксовано понад 11,3 тисяч випадків депресії.

Особи, що випивали більше чотирьох банок або склянок лимонаду на день, на 30% частіше мали депресію у порівнянні з тими, хто не пив лимонад.

Ті учасники, хто випивав чотири склянки фруктового напою на день, на 38% частіше страждали депресією, ніж ті, хто не пив підсолоджених напоїв. Особи, що вживали чотири чашки кави на день, на 10% менше страждали на депресію, ніж ті, хто не пив кави.

При цьому ризик збільшувався для тих, хто пив дієтичні газовані напої, сік або холодний чай у порівнянні зі звичайними напоями подібного роду.

За словами доктора Хонглей Чена (Honglei Chen) з Національного інституту здоров'я в Північній Кароліні (США), потрібні додаткові дослідження, щоб підтвердити ці висновки, а особам з депресією не варто кидати вживати прописані ліки.

Джерело: Освітній портал