друкувати


Комунальники скаржитимуться на судових виконавців до Мін’юсту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-09 12:30:30

Чиновники міста Івано-Франківська в черговий ряд нарікають на роботу виконавчої служби. Тобто на її бездіяльність, зокрема, щодо виконання рішення судів про стягнення заборгованості з недобросовісних орендарів комунального майна.

Про це говорив вчора, в ході оперативної наради в міськвиконкомі голова Фонду комунального майна міста Івано-Франківська Михайло Юсип. З його слів, судові виконавці вже неодноразово відмовлялись відкривати або безпідставно припиняли виконавче провадження за рішеннями судів у справах про заборгованість орендарів.

"І не тільки у нас, - зазначив чиновник, - а й у Києві, де у справі Академії статистики судовий виконавець припинив виконавче провадження, зазначивши, що рішення суду не є підставою для провадження…".

В даній ситуації міській владі довелося знову пройти усі стадії і інстанції судового розгляду і повторно направити документи на виконання рішення у виконавчу службу. Втім, як виявилося, не кращими від столичних судових виконавців є судові виконавці харківські, які не тільки відмовились вчиняти покладені на них законом процесуальні дії, а взялися повчати івано-франківських чиновників, в які саме дні ті можуть добитися у них аудієнції.Зі слів М.Юсипа в даний час готуються листи до керівництва Міністерства юстиції з вимогою навести лад у роботі судових виконавців.

Автор: Сергій БІЛИЙ