друкувати


Знайдено новий спосіб позбавлення від зайвих кілограмів без дієти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-01-02 11:30:25

Вважається, що позбутися обридлих кілограмів можна, обмежуючи себе в їжі (тобто дотримуючись тієї або іншої дієти) та активно займаючись фізичними вправами. Насправді, нове дослідження, проведене дослідниками Бірмінгемського університету (Велика Британія), показало, що не лише раціон харчування може сприяти схудненню, але також і спосіб харчування. Виявляється для того, щоб позбутися надлишкової ваги, потрібно просто ретельно пережовувати їжу, а точніше, кожен шматочок їжі перед тим, як проковтнути, потрібно пережовувати протягом 30 секунд.

Примітно, що порція має бути невеликою, дрібно нарізаною. Це чинить потужну дію на апетит, знижуючи згодом об'єм їжі. У дослідженні брали участь студенти, яким дали завдання пережовувати їжу протягом 30 секунд. Іншій групі студентів такого завдання не давали. У результаті було виявлено, що ті, хто ретельно пережовував їжу згодом демонстрували менший апетит, ніж ті студенти, які ковтали практично не жуючи.

Більш того, студенти першої групи практично відмовилися від перекушувань між їжею. Цей факт може бути пов'язаний з тривалим жуванням або зниженням смакових якостей їжі. Однією з причин цього є те, що, концентруючись на процесі їжи, мозок "пам'ятає" про їжу довше і внаслідок цього довше не сигналізуватиме про необхідність поїсти.

Джерело: Освітній портал