друкувати


Дідів Морозів та Снігуроньок примусять платити податок на доходи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-27 10:45:20

Дідів Морозів та Снігуроньок примусять платити податок на доходи, йдеться в сюжеті ТСН.

Всіх новорічних персонажів вже проінформували про їхній громадянський обов'язок. Тож якщо зайчики та білочки не сплатять податку, їх штрафуватимуть.

"Один з видів доходів, які фізичні особи можуть отримати від інших фізичних осіб, – це є доходи акторів, які грають ролі дідів морозів, снігурок, зайчиків", - пояснив заступник директора департаменту оподаткування фізичних осіб Сергій Наумов.

Тим часом на Майдані за сотню гривень можна посмикати за бороду Діда Мороза, обійняти біляву Снігурку і отримати фото на згадку. Середньостатистичний дід наварює тут зовсім не казкові гонорари.

Майдан у новорічні дні - справжній рай для податківців. Але тільки на словах, бо на ділі всі святкові герої запевняють, що працюють задарма.

Щоправда, деякі чесні діди готові прийти у податкову із каяттям, щоб потім не було претензій.

Якщо податкова все-таки добереться до Діда Мороза, то з нього здеруть майже чверть прибутку. А це приблизно 200 гривень на день.

"15 або 17 процентів залежно від виду доходів. У випадку якщо це перевищує 10 мінімальних зарплат ставка податку складає 17 відсотків", - повідомив Наумов.

Та яким чином податкова перевірятиме, хто скільки заробив на часі невідомо. Насправді проконтролювати це - надто великий і далеко не новорічний клопіт. Тим паче, що деякі Діди Морози дуже швидко бігають.