друкувати


Іграшки - це погляд у майбутнє

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-25 01:30:06

Психологи говорять, що для дитини іграшка - це не просто забава, а зменшене зображення навколишнього світу. Тому іграшкови дозволяють не тільки краще пізнати характер дитини, а й зазирнути в майбутнє, - пише "Комсомольская правда в Украине".

Так, діти, які захоплено збирають міста з кубиків, наполегливі, посидючі і терплячі. Конструювання розвиває логічне мислення, вчить концентрувати увагу, привчає до самостійності. Таких дітей більше цікавить предметна сторона справи, а не міжособистісні відносини. У дорослому житті ці люди часто пов'язують своє життя з системою знаків. Це майбутні математики, програмісти, системні адміністратори чи архітектори.

Гра в солдатики сприяє розвитку повноцінної особистості, адже командування навіть іграшковою армією вимагає стратегії, вчить ієрархії, виробляє інтерес до деталей і привчає дивитися на ситуацію з боку. Гру в солдатики люблять діти з задатками лідерів. Вони можуть стати ким завгодно, але навряд чи будуть залишатися на "других ролях".

А ось машинки не залишають простору для творчості, тому варто зацікавити дитину іншими іграшками. Діти, що грають виключно в машинки, рідко домагаються більших висот у житті. Величезні зайці, тигри і ведмеді, розсаджені по всій дитячій кімнаті , показують, що тут росте товариська і комунікабельна дитина. Відносини між людьми його цікавлять набагато більше, ніж предмети і явища. М'які іграшки люблять гуманітарії - майбутні філологи, журналісти, працівники соціальної сфери.

Динозаврами захоплюються тямущі й допитливі малюки, які все схоплюють на льоту. Пізніше така дитина починає систематизувати отримані дані - дивитися фільми про динозаврів, читати про них книги. Словом, перед нами майбутній дослідник у сфері природничих наук - біологія, хімія, фізика.

Джерело: ТСН