друкувати


Перед святами подорожчає і м'ясо, і деякі фрукти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-24 12:30:27

З наближенням Нового року та Різдва ціни на м'ясо можуть вирости до 70 грн за кілограм, а на сало - підскочити у ціні до 50 грн, прогнозує експерт консалтингової компанії "ААА" Марія Колесник.

Крім того, за її словами, будуть дорожчати і традиційні святкові мандарини та апельсини. Іспанські мандарини вже в деяких мережах продають по 18 грн/кг (було по 16), а єгипетські - по 15 (були 13-14), пише "Сегодня".

Також фахівці повідомили, що потепління, яке синоптики обіцяють вже на поточний тиждень, пригальмує ріст цін на овочі, оскільки в сильні морози їхня вартість зростає через складність зберігання та доставки.

"Ціни на овочі все ж будуть повільно зростати, адже кожен день їх собівартість збільшується через витрати на зберігання. Варто очікувати, що щомісяця кожен компонент борщу додасть 10-15 коп/кг", - говорить директор інформкомпаніі "ПроАгро" Микола Верницький.

Це означає, що картоплю будемо купувати в січні по 2,5-2,8 грн/кг, морква і буряк - по 3,1-3,2, цибулю - по 2,2-2,3 грн/кг, а наші яблука не по 6,5-7, як зараз, а по 8-9.

Втім, торговці обіцяють ціну не підвищувати, а навпаки, робити розпродажі. За словами топ-менеджера "Фуршету" В'ячеслава Говорухи, їм вигідніше продати дешевше, але отримати дохід з обороту, ніж витрачатися на зберігання.

Джерело: ТСН