друкувати


Студенти ІФНТУНГ виконали близько 120 архітектурно-туристичних проектів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-22 11:30:15

Студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу виконали близько 120 архітектурно-туристичних проектів, - стверджує ректор університету Євстахій Крижанівський, який поділився своїми думками з даного приводу під час засідання колегії Івано-Франківської ОДА минулої п’ятниці.

Зі слів керівника ІФНТУНГ, в університеті вже протягом восьми років функціонує факультет архітектури туристичних комплексів. Його студенти можуть не тільки проектувати архітектуру туристичних об’єктів, а й робити оцінку туристичної привабливості регіону, планувати протизсувні заходи тощо.
Більше того, в даний час на розгляді у Міністерстві освіти і науки перебувають матеріали для отримання ліцензії на право підготовки фахівців за спеціальністю "будівництво туристичних комплексів".

"Усі інші вищі навчальні заклади, - зазначив ректор, - готують менеджерів туристичної діяльності, а ми націлюємо наших фахівців на будівництво і експлуатацію туристичних комплексів".

На думку Є.Крижанівського, студенти ІФНТУНГу могли б стати в нагоді народному господарству, виконуючи вирішуючи актуальні для нього проблеми у вигляді тем дипломних проектів та магістерських робіт і закликав членів колегії звертатись з відповідними пропозиція до адміністрації його вишу.

Автор: Сергій БІЛИЙ